Arkada / Specialisaties

 

 

De techniek van de Arkada methode is een -niet- chirurgische behandeling die een oplossing biedt bij alle soorten probleem nagels.

Deze revolutionaire methode, is effectief, pijnloos, en vooral heel mooi, met een natuurlijke uitstraling , u bent pijnvrij. Deze techniek kan toegepast worden op vele probleemnagels zoals:

  • ingegroeide nagels
  • tunnelnagels
  • trauma nagels
  • correctie kleine teennagels
  • krulnagels
  • stoor nagels
  • zwakke nagels

Uitvinder van de Arkada methode: Het door Adrian Arkada gecreëerd werktuig kreeg het statuut van medisch werktuig.

Door gebruik te maken van het blokje van Arkada geven we de nagelplaat de juiste vorm. Dankzij de stabilisatie van de plaat en het gebruik van manipulators in het blokje, gaan we met behulp van acryl de nagelplaat corrigeren en stabiliseren we de groei van de nieuwe nagel.Op deze manier elimineren we het effect van het ingroeien of buisvormig indraaien van de nagelplaat. De behandeling bestaat uit 4 fases.

1. Thuis 1 week voorbehandelen met de speciaal ontwikkelde serum.

2. behandeling in de praktijk

3. nabehandeling thuis met arkadaserum

4. 1 week na de behandeling nacontrole.

Een behandeling duurt ongeveet 60 min per nagel.

Behandeling van 1 gecorrigeerde nagel € 60,-

Hoe lang zal het effect van de uitgevoerde behandeling aanhouden?

Dit is afhankelijk van de cliënt, met de methode corrigeren we de nagelplaat en geven we deze de juiste vorm en een natuurlijk uiterlijk. Indien de cliënt na de behandeling geen pijn meer ervaart is de behandeling correct uitgevoerd. Dit wil niet zeggen dat het probleen voor altijd is opgelost. We moeten ook denken aan genetische factoren en verworven afwijkingen van de voeten, die een wezelijke invloed hebben op het terug keren van het probleem. Contra – indicatie: volledig ontbreken van de nagelplaat , of een wijdverspreide schimmelinfectie van de nagelplaat.

 

Nagelcorrectie/reparatie: Polyacryl gel/ ACRYL  In mijn praktijk gebruik ik Gel van het merk Glamlac en Acryl van het merk Arkada. Met de gel / acryl  methode kunnen teennagels geheel of gedeeltelijk hersteld worden. Het cosmetische mooi maken van de beschadigde nagel ,corrigeert het probleem, indien de nagel deels is afgebroken of beschadigd is. Deze methode wordt met succes gebruikt voor b.v. traumanagel, ingroeiende nagel,  ingescheurdenagel. de reparatie begeleid de nagel naar een normale groei. Tevens kunt u de nagels lakken. Ook voor mannen is deze techniek goed toe tepassen zodat ook de mannen met nette voeten de zomer in kan gaan.

Nabehandeling:Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten van de gel/ acryl ), groeit de gel/ acryl met de gezonde nagel uit. Onder normale omstandigheden zal dit na verloop van enkele maanden tot een half jaar het geval zijn. Wilt u tussen tijd de nagel behandelen dan kunt u er voor keizen om de nagel op tevullen, of de nagel van een nieuwe gel/ acryl te voorzien, of de keuze maken om de nagel uit telaten groeien.

Nagelregulatie: Deze methode wordt gebruikt bij ingegroeidenagels, een veertje of een kunstof beugel wordt op de nagel aangebracht. Zo wordt de nagel begeleid naar een normale groei. Als er te veel spanning op de nagelplaat ontstaat is het raadzaam om de pedicure te bellen. Dan kijken we wat het probleem is en wordt deze verholpen.

Orthese techniek:Een orthese is een hulpmiddel en wordt op maat gemaakt om pijn aan de voeten of tenen te verzachten. Ortheses worden gemaakt van siliconen, ze hebben zowel een beschermende als een corrigerende functie.